Depressie en de positieve invloed van negatieve ionen

Een ion is een molecuul, een elektrisch geladen atoom of een andere groep gebonden atomen die in de lucht voorkomt. Deze kan positief of negatief geladen zijn en dit komt door een gebrek aan een of meer elektronen of een overschot aan een of meer elektronen. In de atmosfeer komen zowel positieve als negatieve ionen voor en wat velen niet weten, is dat deze ionen zeker van invloed zijn op onze gezondheid en op onze gemoedstoestand. Meer over het positieve effect van negatieve ionen in de lucht bij een depressie, leest u op deze pagina.

Negatieve ionen: een korte introductie

Negatieve ionen worden ook wel anionen genoemd. Deze worden gezien als de vitamines van de lucht en dit komt omdat deze de lucht vitaliseren. De lucht is dan gezond en leefbaar en negatieve ionen hebben bovendien een positief effect op alles dat leeft.

Helaas komen ze over het algemeen minder vaak voor in de lucht dan positieve ionen en dit komt omdat de condities waaronder negatieve ionen ontstaan, door menselijke activiteiten worden beperkt. De opdrukkende stedelijke bebouwing van de aarde zorgt bijvoorbeeld voor een disbalans tussen positieve en negatieve ionen, waardoor er meer positieve dan negatieve ionen in onze omgeving zijn.

De effecten van negatieve-ionen op het lichaam

Negatieve ionen zijn goed voor alles wat leeft en dus ook zeker voor de mens. Uit een uitgebreid onderzoek naar de invloed van deze ionen op het menselijk lichaam, is gebleken dat er een gunstig effect wordt waargenomen op het lichaam op enkele belangrijke manieren:

  1. Helpen om de functies van de autonome zenuwen te versterken.
  2. Versterken collageen en zijn goed voor de huid.
  3. Het verbeteren van de doorlaatbaarheid van een bepaald type membranen, waardoor de stofwisseling verbetert.
  4. Versterken het immuunsysteem.
  5. Verminderen inhalatie allergieën of laten deze zelfs helemaal verdwijnen.

Tot slot is er het positief effect op de gemoedstoestand. Door in aanraking te komen met negatieve ionen, kunnen angsten, depressies en andere mentale problemen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit komt niet alleen omdat het lichaam gezonder en vitaler wordt. Komt u vaker in aanraking met negatieve ionen, dan voelt u zich vanzelf beter.

Negatieve ionen en depressies

Door een therapie met negatieve-ionen te volgen als u depressief bent, kunnen uw depressie gerelateerde klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. U voelt zich niet alleen energieker en fitter, maar heeft ook minder last van gevoelens van somberheid, angst en ga zo maar door. Een eenvoudige manier om een depressie te laten verdwijnen, maar zeker een effectieve manier om u minder somber en angstig te voelen.

 

Uw aangeraden product: